Vi sörjer Showan – en ung revolutionär har lämnat oss

Nyheten om Showan Moloudnejads tragiska bortgång har chockat många. En ung revolutionär har lämnat våra led i förtid.

Showan gick med i Revolution och Internationella Marxistiska Tendensen i maj förra året. Redan från början var det tydligt att han hade potential att gå långt. Han var ödmjuk, eftertänksam och skärpt. Han tog saker på det allvar de förtjänade. För honom var den revolutionära kampen ingen bisak utan det som skänkte mening.

Men han var allt annat än sammanbiten, och skämtade och skojade gärna. Han hade många vänner, inte bara kamraterna i IMT, och det var omöjligt att inte tycka bra om honom. Hans manér och hans charm var oslagbar. Med Showan var det full fart och roligt, samtidigt som man fattade tycke för hans lugna sätt.

När han först gick med i IMT bestämde han sig på kort varsel för att följa med på IMT:s världsskola i Italien, där han spenderade en vecka tillsammans med kamrater från hela världen. Det hade en kraftfull inverkan på honom, och han blev mycket inspirerad. Det var i sammanhang som dessa som han verkligen sken upp och blev sig själv.

Showan och Kapten Röd på Första majShowan deltog i arbetet så mycket han kunde. När kamrater från Göteborg skulle till Socialistiskt Forum i Halmstad förra hösten ställde han utan att tveka upp och fyllde bilen med kamrater, böcker och material.

Revolution kunde därför delta med nästan lika många som SSU, trots att vi är mycket mindre än dem. Showan stannade hela dagen och körde sen hem alla kamrater – från tidigaste morgonen till sena kvällen.

Det var helt enkelt sådär han var. Han ställde upp.

Till sin död förblev Showan en trogen medlem i Internationella Marxistiska Tendensen. Det enda vi kan göra för att hedra hans minne är att fortsätta den revolutionära kamp som han hade gjort till sin.

Våra tankar går till Showans föräldrar, hans syskon och närmaste anhöriga.

Vi sörjer att vi förlorat vår kamrat Showan. Vila i frid, kära kamrat. Vi lovar att fortsätta kampen till den yttersta segern.

Redaktionen för In Defence of Marxism (www.marxist.com) har framfört sina kondoleanser.

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,232FöljareFölj
807FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna