USA: Försvara Milos!

Snart kommer Milos Minos – arbetare på Minneapolis International Airport och medlem i Revolutionary Communists of America – att ställas inför rätta. Hans brott? Att ha delat ut flygblad med ekonomiska uppgifter… som flygplatsen självt publicerat.

Milos står åtalad för det slående brottet ”grundlagsskyddat tal i ett område som inte är avsett för detta” och kan dömas till upp till 90 dagars fängelse.

Tydligen kan cheferna fritt diskutera dessa siffror i styrelserummen och offentliggöra dem i sina ekonomiska rapporter – men när deras anställda diskuterar dem på jobbet blir det ett brott. Det visar sig att det är ett säkerhetshot för arbetstagarna att bli informerade om hur mycket värde de genererar för sina arbetsgivare. 

Milos har redan fått mängder av solidaritetsmeddelanden från kollegor som är förbannade över såväl utsugningen flygbladet påvisade, som förtrycket av Milos. Vi instämmer och ser fram emot att Milos snart återupptar sitt arbete med förnyad styrka. Så lätt blir inte cheferna av med oss!

Läs mer på The Communists hemsida.

Revolutionära Kommunistiska Partiet

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,485FöljareFölj
1,272FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna