Stöduttalande till Hamn4ans årsmöte

Detta är ett stöduttalande som Revolution och Marxistiska Studenter skickade till Hamn4ans årsmöte.

Hamnarbetarna tillhör en av de mest stridbara delarna av den svenska arbetarklassen. Ni har stolta traditioner av kamp och medlemsdemokrati.

Av just de anledningarna har APM Terminals försökt knäcka er här i Göteborgs hamn. Ni har satt hårt mot hårt och tagit kamp för era grundläggande fackliga rättigheter. Vi vet att ni nu potentiellt står inför er största konflikt någonsin, där Sveriges Hamnars nya policy kan komma att innebära att konflikten mot APMT utsträcks till varje hamn där ni har medlemmar. Er kampvilja och samhörighet gör er till ett hot, och därför vill arbetsgivarna knäcka er. Med er styrka och er internationella organisation IDC står de i sådana fall inför en stor utmaning.

Vi i Marxistiska studenter och Revolution stöttar helhjärtat er kamp och har följt konflikten noggrant under det senaste året. Den kampvilja ni visat när vi besökt er vid strejklinjerna – men också när vi intervjuat er till tidningen – tror vi kan inspirera många arbetare inom andra sektorer. Man möter attacker på fackliga rättigheter, hyvlingar, ökad arbetstakt och så vidare – och det finns en vilja att kämpa tillbaka. Ledarna för LO-förbunden har än så länge hindrat denna kampvilja från att komma till uttryck, men kamp som eran har potentialen att utmana deras grepp.

Självklart har ni allt vårt stöd i den kommande kampen. Vi arrangerade nyligen ett möte på universitetet med Robert Lindelöf från Hamn4an som gäst, där både studenter och arbetare bidrog till en insamling till hamnarbetarna som landade på 2500 kr. Vi kommer fortsatt att föra fram era krav, bemöta motståndarsidans lögner och sprida solidaritet för er sak på alla sätt vi kan. Så snart ni ger klartecken, åtar vi oss gärna att anordna en manifestation i Göteborg till stöd för er kamp tillsammans med er och andra organisationer.

För hamnarbetarnas seger!
Internationell solidaritet, arbetarklassens kampenhet!

Revolution och Marxistiska studenter

2017-04-30

Sigrid Wikström

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,391FöljareFölj
1,175FöljareFölj
2,021FöljareFölj
708PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna