Stöduttalande till arbetarna på Göteborgs Kex

Stöduttalande till arbetarna på nedläggningshotade Göteborgs Kex i Kungälv, där över 350 arbetare riskerar att mista jobbet på grund av företagets profitgirighet.

På tio år har nästan 150 000 jobb lämnat den svenska industrin. I tidningarna låter det ofta som om detta vore någon slags naturkatastrof, som det inte går att påverka. Offren är arbetare som förlorar sina jobb, men på många platser kan det vara hela städer som stryker med. Men orsaken är ingen naturlag, utan att företagen tror sig kunna höja sin vinst med några procent genom att utnyttja arbetare i ett annat land för sämre villkor.

Vi är övertygade om att det går att slå tillbaka detta. 550 000 arbetar inom industrin, och ni utgör ryggraden i den svenska ekonomin. Arbetarklassen har makten att stanna landet, och er fabrik skulle ni ha kunskapen att driva själva.

Nyckeln till att bevara fabriken i Kungälv är att vinna stöd och entusiasm från resten av Kungälv, men också från andra arbetare inom industrin som kan stå näst på tur.

Vi bör mobilisera till demonstrationer och strejker. Vi måste ställa krav på att regeringen faktiskt sätter stopp för avindustrialiseringen genom att förstatliga de företag som försöker sig på det. Detta skulle vara ett kraftfullt exempel och en enorm inspiration för alla arbetare och unga i Sverige – och det enda sättet att vinna.

Ni har det fulla stödet från oss i Revolution och Marxistiska Studenter i er kamp.

  • Allt stöd till arbetarna i Kungälv!
  • Inga jobb ska lämna Kungälv!
  • Förstatliga Göteborgs Kex och Orkla under arbetarkontroll om de försöker lägga ned produktionen!

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,231FöljareFölj
804FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna