Revolution mobiliserar i solidaritet med Palestina: ”Intifada till seger!”

I ett dussintal städer runtom i Sverige har Revolution organiserat solidaritetsaktiviteter för Palestina – alltifrån demonstrationer och möten till flygbladsutdelning och klassrumsbesök. Här följer ett axplock av vad vi gjort och vad du kan göra för att hjälpa till där du befinner dig!

Stockholm

Den 28 oktober tågade 10 000 personer i den hittills största demonstrationen för Palestina i landet. Revolution var på plats med över 100 kamrater som hade samlats i Stockholm samma helg för att delta på vår studiehelg Lenin och kommunismen. På demonstrationen träffade vi över 1300 personer som sa att de ville organisera sig och kämpa för Palestinas frigörelse. 

För att sprida rörelsen leder vi också organiseringen av walkout i solidaritet med Gaza varje vecka på Stockholms universitet. Som en förberedelse har kamrater timmarna innan gått från klassrum till klassrum och berättat om walkouten.

Den 2 november organiserade vi ett första solidaritetsmöte på Stockholms universitet som samlade 50 personer. Vi diskuterade de idéer och metoder som behövs i solidaritetsrörelsen, vi delade upp oss i grupper och gjorde upp planer för vad vi kan göra där just vi är. Arbetarna kommer att diskutera med sina arbetskamrater och få med fler på demonstrationerna, och alla fick med sig vårt stöduttalande som de kan sprida. Studenterna kommer att fortsätta att delta på walkouts, dela ut flygblad, och göra klassrumsbesök. Gymnasieeleverna planerar också flygbladsutdelningar och ett möte på Norra Real där vi startat föreningen Norras marxister.

Göteborg

I Göteborg har det varit minst två demonstrationer i veckan som vi deltagit på, och senast träffade vi över 100 personer som ville organisera sig för att ta kampen vidare! Nu har vi också solidaritetsmöten varje torsdag. Vi har tryckt hundratals affischer som vi kommer att sätta upp över hela staden.

En kamrat har spridit vårt stöduttalande på sin arbetsplats och fått några på jobbet att skriva under. En annan ställde sig upp inför sin klass och berättade om vad som händer i Palestina, delade ut flygblad och bad dem organisera sig. Det visar att en enskild person som börjar sprida ordet gör skillnad!

Umeå

Tillsammans med Svenska unga palestinier har vi mobiliserat till mer än en demonstration i veckan under senaste månaden, och på den största deltog 300 personer. Vi uppmanar alla vi träffar att gå med i kampen och på våra veckovisa solidaritetsmöten har runt 40 personer samlats för att diskutera nästa steg i rörelsen och koordinera kampen. 

Vår åsikt är att vi måste mobilisera oss för Palestina genom att kämpa mot hela det kapitalistiska systemet! Vi kommer att fortsätta att kalla till fler demonstrationer, fler solidaritetsmöten och sprida information om aktiviteterna på gymnasieskolor, universitetet, bostadsområden och på sociala medier tills varje person som ville kämpa för Palestina är med, och då kommer vi att kunna göra skillnad på riktigt! Nu är vi ute på stan varje dag och diskuterar med folk om hur vi i Sverige kan bidra i kampen för ett fritt Palestina!

Lund och Malmö

I Lund har kamraterna mobiliserat till ett solidaritetsmöte, och tillsammans med Students for Palestine organiserat en walkout med 150 deltagare. I både Lund och Malmö har vi genomfört flera klassrumsbesök på universiteten där vi berättat om situationen i Palestina och på så sätt träffat mängder av personer som vill organisera sig. Nu deltar vi i organiseringen av walkouts både på Lund och Malmö universitet. Alla vi pratar med är arga och vill göra något!

Organisera dig!

Vill du gå med i kampen? Vi har även medlemmar i Uppsala, Karlstad, Kristinehamn, Halmstad, Borås, Helsingborg, Karlshamn, Örebro, Falun, Skellefteå och Hudiksvall! Skriv till info@marxist.se så sätter vi dig i kontakt med en kommunist nära dig!

Oscar Gunnarsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,171FansGilla
2,220FöljareFölj
743FöljareFölj
2,021FöljareFölj
677PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna