Pakistan: Rawal Asad släppt ur fängelset, men kampen fortsätter

Den 6 mars beviljade Multans högsta domstol borgen för Rawal Asad. Detta bevisar återigen att besluten som togs av de lägre domstolarna var olagliga och partiska. Det visar också tydligt vilken extern press de var utsatta för.

I dag släpps Rawal ur fängelset efter att ha genomgått domstolsprocessen. I rättegången företräddes Rawal av Azhar Bukhari, en av de mest erfarna juristerna i Multan och en erfaren politisk aktivist, samt advokat Habib ullah Shakir. Båda gjorde starka pläderingar. Den rättsliga processen kommer att fortsätta om huruvida det ska ses som ”uppvigling” att ha deltagit i en fredlig demonstration mot mordet på Armani Luni.

Progressive Youth Alliance (PYA) kommer att fortsätta att försvara rätten att demonstrera, yttrandefriheten och organisationsfriheten och mot statlig repression. Kamraterna i PYA har också svurit att fortsätta kampen för gratis utbildning och återupprättandet av studentkårer i Pakistan. Även om det är tydligt att denna kamp nu kommer att mötas med mer statlig repression och attacker från reaktionära krafter, så är kamraterna beslutsamma i sin övertygelse att fortsätta kampen till seger.

PYA vill tacka alla kamrater, studenter och arbetare i Pakistan och över hela världen som i stora skaror visade sitt stöd för att försvara detta genuina fall av att försvara grundläggande demokratiska rättigheter. Denna kamp visade ännu en gång att det enda som de som drabbas av statlig repression kan förlita sig på är den internationella arbetarklassens stöd. Kampen visade också att arbetarklassens internationella enhet inte är en innehållslös fras utan en materiell verklighet, och det enda sättet att försvara rättigheterna för förtryckta folk. Alla de uppdelningar som den härskande klassen påtvingar oss genom nationalism, religion eller sekterism används bara för att splittra arbetarklassen och upprätthålla förtryck. Kampen mot nationellt förtryck eller kampen för andra grundläggande demokratiska rättigheter kan enbart vara framgångsrik om den bedrivs med klasskampens metoder.

Vi tackar än en gång alla de kamrater runtom världen som på olika sätt protesterade för att Rawal Asad skulle bli frigiven. Vi kommer att löpande hålla er uppdaterade om rättsprocessen mot Rawal Asad. Vi lovar också att hålla den röda fanan högt och kämpa mot det brutala kapitalistiska systemet och för en socialistisk revolution tills vårt sista andetag.

  • Proletärer i alla länder – förena er!
  • Gratis utbildning och fri hälso- och sjukvård åt alla!
  • Framåt mot den socialistiska revolutionen!

Progressive Youth Alliance (Pakistan)

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,166FansGilla
2,325FöljareFölj
1,114FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna