Pakistan: kamrat Amar Fayaz bortförd av statliga styrkor

Den 8 november klockan 13:30 fördes kamrat Amar Fayaz bort i Jamshoro, Sindh av män i två jeepar, som säkerhetspolisen ofta använder för kidnappningar, samt tre polisbilar. Han satt nära entrén till Liaquat Medical University i Jamshoro när händelsen inträffade. Sedan dess vet ingen var han befinner sig. Vi uppmanar alla våra kamrater och sympatisörer att kämpa för att få honom släppt!

Fayaz har varit ansluten till Progressive Youth Alliance (PYA) sedan några år tillbaka och är involverad i kampen för gratis utbildning, att återupprätta studentfacken, arbete åt alla och att störta kapitalismen. Han har också översatt marxistisk litteratur till sindhi. Den 16 november kommer hans översättning av boken The Relevance of Marxism Today lanseras vid en facklig konferens på Hyderabads Pressklubb.

Hittills har polisen inte gett någon förklaring till hans bortförande eller ens registrerat någon anmälan mot honom. Polisens maktlöshet i Sindh avslöjades för några veckor sedan när polischefen själv fördes bort under natten av (den paramilitära gruppen) Rangers och underrättelsetjänsten, och beordrade att man skulle öppna ett fall mot några oppositionspolitiker. Det har fortfarande inte öppnats något ärende om polischefens bortförande eller ens den utredning som beställdes av Pakistans arméchef. Detta avslöjar hur det verkligen går till i domstolarna, rättsprocesserna, polisen och andra institutioner för att upprätthålla lag och ordning i Pakistan.

Under de senaste månaderna har det blivit ren rutin med utomrättsliga bortföranden av politiska aktivister, som utsätts för tortyr och hålls under omänskliga förhållanden. Flera aktivister har till och med dött, men ingen får något straff för detta. Vi fördömer i starkaste ordalag den pakistanska underrättelsetjänstens barbariska handlingar som tillåts agera utan några straffrättsliga åtgärder.

Vi kräver att, om Amar Fayaz är anklagad för ett brott, ska han föras inför domstol och en rättslig process ska inledas. Vi kräver liknande åtgärder för alla politiska aktivister som kidnappats i Sindh och över hela landet. Vi fördömer underrättelsetjänstens bortföranden och kräver att alla politiska aktivister som kidnappats antingen ska ställas inför rätta, om de är anklagade för något brott, eller omedelbart släppas.

Bild: Progressive Youth Alliance

Statens brott

Den pakistanska staten har misslyckats med att ens tillhandahålla grundläggande livsförnödenheter för den överväldigande majoriteten av befolkningen. Under de senaste två åren har tiotals miljoner förlorat sina jobb och hamnat i extrem fattigdom, medan den härskande klassen lever i lyx och överflöd. Med jämna mellanrum läcker det ut berättelser om den härskande klassens orgier, samtidigt som de flesta bara har råd med ett mål mat varannan eller var tredje dag.

Rapporter om självmord på grund av fattigdom, där föräldrar dödar sig själva och sina barn, har blivit allt vanligare, samtidigt som den härskande klassens plundringar nått helt extrema nivåer. Det pågår en omfattande spekulation i basvaror som mjöl, socker och bensin som rika krämare köper upp och gömmer undan i stora lager, för att sedan sälja dem dyrt. Detta skapar en artificiell brist och leder till skyhöga priser. Men ingen har straffats eller hållits ansvarig för dessa brott som har lett till en ekonomisk massaker på befolkningen. Den nuvarande regeringen har höjt priset på läkemedel med 500 procent de senaste månaderna, vilket har inneburit att antalet människor som dör i onödan har nått nya nivåer över hela landet.

I denna situation har underrättelsetjänsten använts för att brutalt krossa all form av opposition och alla försök att organisera arbetarklassen. Bortförandet av kamrat Amar Fayaz är en del i denna process som pågår i hela landet. Progressive Youth Alliance kommer att kämpa mot detta barbari och organisera protester för hans frigivning över hela landet med början idag. Vi vädjar till varje människa med ett samvete att stötta oss i vår kamp.

Fördöm statliga bortföranden i Pakistan!

Fördöm den pakistanska statens arbetarfientliga politik!

Fördöm den studentfientliga politiken!

Släpp alla politiska fångar!

Länge leve arbetarklassens enhet!

Hur du kan stötta Amar Fayaz:

  • Skriv under namninsamlingen.
  • Ladda ner och anpassa följande motion för din fackförening eller organisation. 
  • Lägg upp bild/video på sociala medier med hashtag #ReleaseAmarFayaz, #NoToStateRepression och #NoToEnforcedAbductions
  • Skicka e-post till Pakistanska Ambassaden i Sverige: info@pakistanembassy.se
  • Skicka e-post till Pakistans premiärminister: info@pmo.gov.pk, Pakistans inrikesminister: ds.admn.moi@gmail.com, samt generaldirektören för Rangers: help@pakistanrangerssindh.org
  • Organisera en demonstration utanför pakistanska ambassaden: Karlavägen 65, Stockholm
 

#ReleaseAmarFayaz 2020-11-18

Progressive Youth Alliance (Pakistan)

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,167FansGilla
2,326FöljareFölj
1,110FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna