Ny bok – China: From Permanent Revolution to Counter-Revolution

Denna vecka publicerar Wellred Books sin senaste titel, China: From Permanent Revolution to Counter-Revolution av John Peter Roberts. Boken är en utförlig analys av Kinas revolutionära historia, från det tidiga 1900-talet till den nuvarande krisperioden, understödd av en enorm forskning som skär rakt igenom de många historiska förfalskningar som gjorts av både borgerliga akademiker och Kinas kommunistiska parti.

Boken besvarar följande frågor:

  • Vilken klassammansättning och klasskaraktär hade Kinas kommunistiska parti när det tog makten 1949?
  • Vilka krafter pressade Maos regim, trots dess uttryckliga strategi om klassarbete, till att vidta åtgärder som objektivt sett var socialistiska och som etablerade den kinesiska arbetarstaten?
  • Den kinesiska revolutionen var ett praktiskt test på både Trotskijs teori om den permanenta revolutionen och Maos teori om oavbruten revolution i stadier. Vilken teori överensstämde med verkligheten?
  • Den kinesiska folkrepublikens degenerering har bevisat att en stalinistisk regim utan en politisk revolution oundvikligen återvänder till kapitalismen, men hur utvecklades den processen?

Författaren argumenterar också för att den politik som Kinas kommunistiska parti förde gällande kvinnor var ett direkt mått på dess revolutionära engagemang. Genom hela boken, förklaras hur KKP:s aktiviteter påverkade majoriteten av kinesiska kvinnor och det används som en måttstock på dess socialistiska meriter. Boken beskriver också hur återvändandet till kapitalismen har inneburit att många av de framsteg som gjorts av kinesiska kvinnor har tagits tillbaka och fortsätter att göra det.

Boken är på engelska, och kan beställas direkt av Wellred Books.

Du kan också beställa den genom e-post till info@marxist.se för 250 kr inkl. frakt. (Med reservation för potentiellt längre leveranstid.)

Paperback 520 sidor
Wellred Publications 2016
ISBN-13: 978-1900007634

In Defence of Marxism

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,391FöljareFölj
1,174FöljareFölj
2,021FöljareFölj
708PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna