Mot ett nytt revolutionärt parti i Österrike!

I slutet på maj samlades över 200 kommunister på ett läger i Österrike för att lära sig mer om marxismens teori. Jag hade turen att få vara en av dem!

Pfingstseminar är en studiehelg som våra kamrater i Österrike, Der Funke, anordnar varje år för att utbilda sig i de idéer som är avgörande för att krossa kapitalismen. De är nu 300 medlemmar – varav en tredjedel har gått med sedan augusti förra året. Under helgen samlade vi också in 30 000 euro till byggandet av organisationen, och de tillkännagav att de i höst ska bilda RKP i Österrike!

Det hölls workshops om allt från Staten och revolutionen av Lenin och studentstrejkerna i Spanien 1987, till kapitalismens kris och Palestinarörelsen i Österrike.

Kamrater från Tyskland, Storbritannien, Ungern, Tjeckien och Jugoslavien var också där, vilket verkligen visade att det finns kommunister överallt som kämpar för samma sak! Det var extremt inspirerande att få prata med kamraterna om den politiska situationen i deras hemländer.

Något jag blev väldigt imponerad över var de österrikiska kamraternas arbete i Palestinarörelsen. De flesta “vänstergrupper” där vägrar att ta ställning mot folkmordet, och i praktiken ställer de sig på Israels sida. Men kamraterna vittnade om att de allra flesta ungdomar och vanliga människor de träffar står i solidaritet med Palestina. 

Våra kamrater har blivit extremt smutskastade av borgerlig media, eftersom vi är den enda organisationen som tydligt och konsekvent kämpar på Palestinas sida. Två kamrater har blivit åtalde i domstol, falskt anklagade för att “stötta terrorism”.

Men de vägrade att låta sig skrämmas, och startade istället en stor kampanj för att få dem friade. De demonstrerade och samlade in pengar för juridiska kostnader, och fick mycket stöd från vanliga arbetare och studenter som allt tydligare inser vilken roll den “demokratiska” statens roll i samhället egentligen är. De falska anklagelserna drogs tillbaka och åtalet lades ner efter tre veckor av kampanjande – en stor seger, som visar vad vi kan åstadkomma när vi kämpar tillsammans.

Deras kämpaglöd och vägran att backa för borgarklassens och statens vidriga smutskastning är något jag verkligen tar med mig hem. Jag har fått mycket ny kunskap, ett ännu större sug efter revolutionär teori, och mycket inspiration för att bygga partiet och internationalen!

Hilma Heimerson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,423FöljareFölj
1,209FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna