Krossa nazismen – krossa kapitalismen!

Vi publicerar här det flygblad som vi delade ut på lördagens massiva och segerrika protest mot Nordiska Motståndsrörelsen i Göteborg.

  • För en stridbar kamp mot fascism, rasism och högerextremism!
  • Polisen kan inte skydda oss – bygg ett eget självförsvar!
  • För att krossa nazismen – krossa kapitalismen! Kämpa för socialism!

I dag samlas den våldsamma nazistsekten NMR för att sprida skräck i vårt Göteborg. De har inga ”idéer” som är värda att diskutera, utan står för hat och våld, och är motståndare till arbetarklassens kamp: fackliga rättigheter, kvinnors rättigheter, de är öppna rasister, och så vidare.

Vissa hävdar att det bästa skulle vara att bara ignorera nazismen. Men det är omöjligt. NMR och deras medlemmar står bakom mord på vänsteraktivister, en våg av bombattentat, och hotar, misshandlar, skrämmer och dödar för att få folk att sluta vara politiskt aktiva.

Men vi är många fler än dem, nästan alltid tio eller hundra gånger fler. Detta är vår egentliga styrka – att de flesta trots allt hatar nazisterna och förstår att de idéer de förespråkar är vansinniga. Vi är många här idag, men i framtiden måste vi bli fler.

Tyvärr är den antifascistiska rörelsen svagare än den borde vara, på grund av de stora fackföreningarnas passivitet. Om de stora fackföreningarna och Socialdemokraterna hade varit mer angelägna om att mobilisera folk mot nazismen i stället för att demonisera oss antifascister som ”våldsamma” hade vi kunnat vara mångdubbelt fler här i dag.

Trots detta har masskampen har varit effektiv. Den enda anledningen till att nazisterna inte är fler, och att polisen känner sig tvingade att göra vissa markeringar, är styrkan i de demonstrationer vi organiserat.

Vi förespråkar en ordnad kamp utan onödig konfrontation med polisen, för att så många som möjligt ska kunna delta. Samtidigt är vi inte pacifister, utan inser att vi självklart kommer att behöva försvara oss när polisen ser mellan fingrarna med nazisternas brottslighet. Arbetarrörelsen måste börja bygga ett organiserat självförsvar.

Att fascismen växer och vinner utrymme beror på kapitalismens kris. Därför för vi fram ett antikapitalistiskt och revolutionärt socialistiskt svar på fascismens framväxt. Krossa fascismen – krossa kapitalismen!


För att krossa fascismen måste man krossa kapitalismen. Vad är det för system som gör att dessa kriminella nazister får utrymme och hur kan man avskaffa det?

Välkommen på ett öppet möte om den internationella kapitalistiska krisen, uppsvinget i klasskampen, massradikaliseringen och utsikterna för en socialistisk värld.

ÖPPET MÖTE: Kapitalismens dödskamp och världsrevolutionen

Fredag 6 oktober kl 19:00
Viktoriahuset (Hagabion), Linnégatan 21, Göteborg

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,422FöljareFölj
1,210FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna