Grunda RKI med 100 kommunister i Varberg!

Lär dig bygga det revolutionära partiet tillsammans med kamrater från hela landet, och var en grundande medlem i internationalen! Avtäck en åtta meter hög Leninstaty och gör högern rosenrasande! Tillgodogör dig Lenins idéer och sätt dem i handling! Den 9–16 juni intar 100 kommunister Varberg för att delta tillsammans på World School of Communism – och du borde vara en av dem.

Totalt blir det 21 pass om revolutionär teori, som kommer att förse världens kommunister med den teoretiska grund som krävs för att ingripa i klasskampen. 

RKP:s och internationalens kamrater själva beskriver bäst varför du också måste medverka i internationalens grundande på World School of Communism, och den enorma entusiasm och kampvilja de känner inför denna händelse:

“Jag ska till världsskolan i Varberg för att delta i grundandet av en genuin kommunistisk international. En socialistisk världsrevolution står på dagordningen, och den börjar här. Om du är seriös med att krossa detta system och bygga en värld utan krig, fattigdom och förtryck så finns det inget viktigare än att organisera dig och delta i grundandet av RKI, din och mänsklighetens international.”

Kelvin Bidner, RKI Sverige

“Kampen mot kapitalismen är en kamp på liv och död, och vi går in i en revolutionär strömvirvel världen över. Vi deltar på plats i Italien för att skola oss så fort som möjligt; det är ett måste för alla kommunister att förbereda sig för det som komma skall. Arbetarklassen behöver en genuin kommunistisk international för att sopa bort alla parasiter och äntligen öppna vägen för en ny värld som aldrig tidigare skådats!” 

Marcus Karlström, RKI Sverige

“Jag vågar säga att visningen av världskonferensen i Varberg kommer innebära en stor och omvälvande förvandling, inte bara av kamraternas teoretiska förståelse utan även för hela den svenska sektionen. Fem fullspäckade dagar av de bästa teoretiska genomgångarna och diskussionerna de flesta av oss hittills upplevt. I en situation då sektionen växer med stormsteg kommer denna vecka innebära en markant kvalitativ utveckling hos samtliga kamrater. Detta kommer också bli veckan då det nybildade RKP hamnar i rampljuset genom att resa en åtta meter hög Lenin-staty. Förstå vilken nagel i ögat vi kommer bli för borgarklassen!”

Malcolm Unge, RKI Sverige

“Vi behöver förena alla klasskämpar bakom ett revolutionärt program. En organisation som kan få det ruttna systemet att falla och lägga grunden för en värld fri från alienation och misär. Det finns inget annat att be om, inget mer att kämpa för, inget bättre att leva för.”

Kamrat från Schweiz

“Den enda vägen framåt är genom socialism, och man kan inte vara socialist utan att vara ordentligt bildad. Det är därför jag vill fördjupa mina kunskaper om kommunistiska idéer.”

Kamrat från Egypten

Läsrekommendationer

Som förberedelse för World School of Communism har internationalen lanserat en ny hemsida, schoolofcommunism.com, där man kan läsa om alla 21 pass och även ta del av lästips till samtliga teoretiska diskussioner! Här följer ett par rekommendationer till pass som kanske är särskilt relevanta för den internationalistiska revolutionära rörelsen idag, men gå gärna in på hemsidan och läs mer om de andra passen också!

Den Förådda Revolutionen, L. Trotskij

Världsrevolution eller socialism i ett land

Efter Lenins död hakade den stalinistiska byråkratin sig fast vid den så kallade teorin om socialism i ett land. Denna nationalistiska idé stod helt i strid med Marx, Engels och Lenins internationalism, där segern i ett land skulle utgöra första steget i en världsrevolution. 

Lästips: Den förrådda revolutionen, Trotskij

Vad är imperialism?

Många inom vänstern fördömer med rätta imperialismens fasor, men eftersom man saknar en vetenskaplig analys faller man gång på gång för propagandan från något av imperialistlägren. Det räcker att nämna Ukrainakriget, där så kallade kommunistpartier över hela världen antingen ställde sig på den ryska eller västliga imperialismens sida. Det var Lenin som först förklarade imperialismens ursprung och oundvikliga utveckling ur kapitalismen – och hur vi ska ta kamp mot den.

Lästips: Imperialismen som kapitalismens högsta stadium, Lenin

Imperialismen Som Kapitalismens Högsta Stadium, V.I. Lenin

Calle Niemi

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,121FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna