En ny dörr öppnas för RKP Malmö

Vi fick idén om att testa dörrknackning efter att ha hört att de amerikanska kamraterna i RKI, som i sin kampanj Class War 2024, knackat dörr för att förklara partiets idéer.

I samband med att en kamrat flyttat hit för studier, hade vi en väg in till en av Malmös största studentbostäder, Rönnen. 

Vi var nyfikna på vad vi kunde få för resultat. Vi kände oss som äkta kommunistiska pionjärer, som inte hade något att luta oss tillbaka på förutom varandra, våra idéer och perspektivet för en revolution.

Ingen hade testat detta förut och vi hade egentligen inga jättestora förhoppningar. 

Det var lite nervöst i början. Men på kort tid fick vi väldigt bra resultat. Dörr efter dörr hade vi många bra samtal. Efter varje korridor samlades vi för att diskutera hur vi kan förbättra våra förklaringar, sedan tog vi nästa korridor, tills vi hade pratat med alla på hela våningen.

Nu har vi knackat på varenda dörr på studentboendet och är extremt nöjda över gensvaret. På två veckor träffade vi 13 personer som var intresserade av att gå med i partiet – bara på ett enda studentboende. Då ska man minnas att ungefär hälften inte ens öppnade. Det finns alltså anledning att upprepa detta, så att vi får prata med varenda person.

På grund av den uppenbara potentialen diskuterar vi nu möjligheterna att bygga en partigrupp på Rönnen, med möten och aktiviteter på och runt studentbostaden. 

Det är kommunisters uppgift att använda alla möjliga sätt att nå ut till vanligt folk och göra dem bekanta med kommunismens idéer. Utan arbetet med att bygga det revolutionära partiet kommer kapitalismen aldrig att avskaffas.

Isak Olsson

Georg Jakimainen

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,128FansGilla
2,524FöljareFölj
1,289FöljareFölj
2,021FöljareFölj
750PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna