Personligt brev från nya utrikesministern

Moderaterna gör inte alltid som tidigare partiledare Anna Kinberg Batra och anställer sina bästa vänner till olika chefsuppdrag. Vår nya utrikesminister Maria Malmer Stenergard har exakt den kompetens statsminister Kristersson letar efter. Revolution har tagit del av hemliga dokument som visar hur hon fick sitt nya jobb1.

CV och personligt brev

Kära Ulf Kristersson, 

Jag har vad du behöver i en utrikesminister.

Som migrationsminister attackerade jag samhällets förtryckta hårdare än någon annan. Utan att darra på rösten argumenterade jag för angiverilagen, så att vi kan skicka tillbaka papperslösa till fattigdom och förtryck. Jag fixade utvisningar för “bristande vandel”, återvandringsbidrag och så vidare. Är du orolig för att ett besvärligt samvete ska orsaka problem? Inte hos mig!

Jag är också bra på att sätta gränser. Framförallt gränser till Sverige. 

Mina värderingar stämmer helt med regeringens och Sverigedemokraternas, som jag förklarade i DN i september. Från vissa länder måste invandringen ned av ras… jag menar kulturella skäl. 

För att citera mig själv, har de från Mellanöstern och norra Afrika “lägre utbildningsbakgrund och en helt annan kulturell bakgrund. Många av de länderna har ett helt annat samhälle, och andra sätt att lösa konflikter. Det blir värderingar som krockar.”

Moderaterna för mig är frihetens parti. Vi försvarar det öppna samhället. Det är därför vi satsar så mycket på att stänga gränser, införa visitationszoner och sätta upp fler övervakningskameror, fixa fler poliser, öka statens befogenheter och repression.

Jag är bra på att improvisera. En gång hittade jag på att det fanns hundratusen papperslösa i Sverige utan belägg. Hos mig står aldrig fakta i vägen för ett påstående.

Som utrikesminister hoppas jag att kunna fortsätta mitt korståg mot muslimerna – här har jag förstått att Israel kan vara en viktig allierad. Sverige ska vara en stark röst i världen, särskilt för att Netanyahu ska bränna ned Mellanöstern.

Meriter som migrationsminister, 2022–2024 (urval)

  • Tagit avgörande steg mot att avskaffa permanenta uppehållstillstånd för asylsökande
  • Minskat antalet kvotflyktingar som Sverige ska ta emot från 5000 till 900
  • Begränsat anhöriginvandringen
  • Gjort det svårare att få uppehållstillstånd av humanitära skäl
  • Underlättat utvisningar

Referenser

Elisabeth Svantesson, finansminister: “Hon har minskat invandringen.”2

Jimmie Åkesson, rasist: “Hon har gjort det hon skulle göra utifrån Tidöavtalet. Det är klart att hon har en speciell roll i förhållande till oss.”


  1. Flitig läsare av Revolution vet att Stenergard vanligtvis inte är så ärlig. Redaktionen erkänner att vi kanske hjälpt henne lite på traven med att sammanställa brevet ovan. ↩︎
  2.  https://www.dn.se/sverige/maria-malmer-stenergard-svensk-utrikespolitik-ska-vara-bra-for-sverige/ ↩︎

Maria Malmer Stenergard (Satir)

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,128FansGilla
2,524FöljareFölj
1,289FöljareFölj
2,021FöljareFölj
750PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna