Tyskland: Befria Palestina! Ned med repressionen!

Imperialisterna har försökt kuva mobiliseringen mot Israels folkmord från första stund. I Tyskland står nu flera kamrater i Revolutionära kommunistiska internationalen inför domstol för sin kamp.

I Europa och USA har demonstrationer i solidaritet med Palestina förbjudits, aktivister har förföljts av polis eller stängts av från sina arbeten, pro-palestinska talare har förbjudits att uttrycka sin åsikt offentligt och rörelsen har berövats möjligheten att använda möteslokaler.

Nu måste våra kamrater Alyona och Leonard i München infinna sig i domstol den 29 oktober, åtalade för ”sanktionering av brottsliga gärningar”. Straffet för denna anklagelse sträcker sig från böter till ett fängelsestraff på tre år. “Brottet” är att ha hållit en banderoll med texten ”Befria Palestina – intifada till seger” vid en demonstration den 11 november 2023.

I Würzburg utreder åklagarmyndigheten vår kamrat Adrian för samma anklagelser. Ett domstolsärende kan också komma att inledas mot honom. 

I Bremen utreds kamrater för att ha hjälpt till att organisera ett protestläger vid universitetet. De kan dömas till böter på upp till 1 000 euro.

Politiska rättegångar, som den mot våra kamrater, äger för närvarande rum över hela Tyskland i syfte att skrämma hela rörelsen. 

Orsaken är att imperialisterna är rädda för den enorma solidaritet som arbetare världen över känner med det palestinska folket. Det är de som beväpnar den israeliska staten och finansierar dess urskillningslösa bombningar och mord i Gaza. Dessa så kallat demokratiska stater är ansvariga för minst 40 000 dödsfall i Gaza.

De metoder som idag används mot Palestinarörelsen kommer imorgon att användas mot de som kämpar för bättre villkor för arbetare i väst. 

Vi måste stå upp mot detta hyckleri. Våra tyska kamrater har lanserat en kampanj där de säger:

  • Dra tillbaka alla anklagelser mot Alyona och Leonard!
  • Stoppa kriminaliseringen av solidaritet med det förtryckta palestinska folket!
  • Ned med den härskande klassens rasism och splittring!
  • Klasskrig mot alla attacker på arbetsvillkor, löner och demokratiska rättigheter!
  • För en socialistisk revolution i Mellanöstern och i hela världen!

Fredrik Albin Svensson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,128FansGilla
2,524FöljareFölj
1,289FöljareFölj
2,021FöljareFölj
750PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna