5000 registrerade till Marxistiskt Universitet! En vändpunkt för den revolutionära rörelsen!

Under de senaste veckorna har tusentals människor från över 100 olika länder registrerat sig till Marxistiskt Universitet 2020: en onlinekurs i revolutionära idéer. Den oerhörda populariteten för vår kurs visar hur många som söker en verklig lösning på kapitalismens kris, och det markerar också en vändpunkt för den revolutionära rörelsen globalt. Anmäl dig nu om du inte redan gjort det!

I skrivande stund har över 5000 från 109 länder anmält sig till Marxistiskt Universitet. Vi väntar oss stora delegationer från Europa och Nordamerika men det är inte förvånande att vi fått ett enormt antal anmälningar från länder där kapitalismens kris är särskilt outhärdlig.

Vi har exempelvis flest registrerade från Pakistan och Brasilien, vilket stämmer överens med de nivåer av fattigdom, orättvisa och sjudande ilska som finns i dessa länder. Pakistan står inför en oöverträffad våg av statlig repression mot vänsteraktivister ovanpå den outhärdliga fattigdomen och ojämlikheten. Samtidigt har den degenererade och reaktionära Bolsonaroregimen i Brasilien i praktiken lämnat folk åt sitt eget öde under coronapandemin, vilket har lett till ett enormt stort antal döda och smittade, särskilt i fattiga områden.

Coronaviruset har avslöjat det kapitalistiska samhällets ruttenhet. Därför har vi döpt vår diskussion om perspektivet för världsrevolutionen till ”A World On Fire” (”En värld i brand”). Denna katastrof för folkhälsan blev den tändande gnistan för en ekonomisk och social kris som förberetts under åratal. Revolutionära perspektiv finns vid horisonten. Miljontals människor ifrågasätter systemet och söker efter en lösning, vilket bara marxismens idéer kan erbjuda.

Arbetare i alla länder förena er för Marxistiskt Universitet!

Vår kurs har fått ett positivt gensvar i världens alla hörn. Vi har fått många anmälningar från Indien, Bangladesh, Indonesien och Ryssland, många från den afrikanska kontinenten (särskilt Sydafrika och Nigeria), och hundratals har anmält sig från Latinamerika och Mellanöstern. Vi kommer också att välkomna deltagare från Kina, Taiwan, Japan, Singapore, Filipinerna och många andra.

Denna skola är ett av de största möten som organiserats av den trotskistiska rörelsen på mycket länge. Det är ett bevis för att marxismens och bolsjevismens genuina idéer är på framfart överallt. Det är extremt uppmuntrande att arbetare och unga vägrar att acceptera den krisande kapitalismens exploatering och förtryck utan att göra motstånd. I stället beväpnar de sig med de idéer som behövs för att förändra världen.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till Marxistiskt Universitet om du inte redan har gjort det! Kolla in vårt schema och gör dig redo för att delta i världens största och bästa marxistiska onlinekurs!

In Defence of Marxism

Föregående artikel
Nästa artikel

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,272FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna