Den ryska trotskismens styrkor enas runt IMT!

Den 3-4 maj 2019 hölls det Revolutionära arbetarpartiets trettonde kongress i Ryssland. Dussintals av delegater på kongressen röstade för ett enande med den ryska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen, och den enade organisationen röstade för att gå med i IMT!

På kongressen deltog representanter för regionala organisationer i Moskva, Primorje, Basjkortostan, Saratov, Nizjnij Novgorod, St Petersburg, Krasnodar kraj, Krasnojarsk kraj, Vitryssland, Tjuvasjien, delrepubliken Komi, och andra. Dessutom deltog representanter för den ryska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen och tog direkt del i kongressens arbete.Foto: IMT Ryssland

Ett antal representanter för olika vänsterorganisationer närvarade också, inklusive Röda fronten, Vänsterfronten och Enade kommunistpartiet.

På kongressen antogs partiets uppdaterade perspektiv och program, liksom en resolution om den nuvarande situationen i Ryssland och världen. Dess ledande organ valdes också.

Kamraternas beslut att enas kommer att stärka den bolsjevik-leninistiska kommunistiska rörelsen i de före detta sovjetländerna, och är ett betydande steg framåt för trotskismens styrkor internationellt.

Länge leve arbetardemokratin och den internationella socialismen!

Foto: IMT Ryssland

Foto: IMT Ryssland

Foto: IMT Ryssland

Foto: IMT Ryssland

In Defence of Marxism

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,163FansGilla
2,410FöljareFölj
1,204FöljareFölj
2,021FöljareFölj
709PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna