Hands off Venezuela - Mot den imperialistiska statskuppen!

av Hands off Venezuela

Tid: onsdag 27 februari 18:00
Plats: Viktoriahuset, Linnégatan 21

Bild: Revolution

På order från Vita Huset och efter möten i Washington utropade sig Juan Guaidó till president på en gatumanifestation i Caracas den 23 januari. Detta tillkännagivande skedde bara några månader efter ett presidentval där han inte ens ställde upp som kandidat.

Guaidó erkändes omedelbart som president av Trump och Bolsonaro, Colombia och Kanada, samt Sverige och många andra EU-länder. USA har hotat president Maduro, sagt att han måste avgå och uppmanat armén att ingripa för att tvinga bort honom. Detta är ett pågående statskuppsförsök.

Dessa imperialistiska aggressionshandlingar genomförs under täckmanteln "demokrati" och "humanitärt bistånd". USA har genomfört drastiska sanktioner som beräknas kosta Venezuela 18 miljarder i år. De försöker svälta Venezuela till underkastelse, och FN är tydliga - DESSA SANKTIONER KOMMER ATT DÖDA!

Detta är kulmen på en kampanj för att destabilisera och underminera en progressiv regering som vunnit 23 val på 20 år och använt oljerikedomar för att bygga bostäder, sjukvård och utbildning. Det är den senaste delen i imperialismens krig mot socialismens styrkor i Latinamerika.

Alla socialister, antiimperialister och konsekventa demokrater har en plikt att motsätta sig denna kupp med all kraft. Vi bjuder in till ett brett möte för att protestera mot statskuppsförsöket, för Venezuelas självklara rätt att själva välja sin egen framtid och för den bolivarianska revolutionen.

Mot det svenska stödet till statskuppen! Mot sanktionerna! Solidaritet med Venezuelas folk!

För Facebook-event se här.