Kan klimatet överleva kapitalismen?

av Marxistiska Studenter Umeå

Tid: onsdag 12 december 18:00
Plats: Sal S201, Samhällsvetarhuset, Umeå Universitet

Bild: Marxistiska Studenter

Klimatförändringarna är inte längre bara något som hotar vår framtid. De har också skapat allt mer lidande och katastrofer i vår nutid. Eftersom politiker och andra makthavare fortfarande tycks blunda för problemet upplever många den enda lösningen vara att själva ta på sig skulden för klimatkrisen genom att konsumera mindre eller ändra sina livsvanor. Men detta kan vara svårt för många som redan har svårt att få tiden och pengarna att gå ihop, och främst av allt - det kommer inte räcka. Storföretagen är och alltid har varit de största brottslingarna i klimatfrågan, och hittills har kapitalisterna visat lite intresse i att offra sin vinst för att rädda planeten. Och som marxister ställer vi den för oss retoriska frågan - kan klimatet överleva kapitalismen?

Detta och mer diskuteras på Marxistiska studenter Umeås öppna möte onsdag 12/12, kl 18:00, i sal S201 på Umeå Universitet. Ingen förkunskap krävs. Kom gärna en kvart innan och fika och kolla vårt bokbord!

För Facebook-event se här.