Marx hade rätt!

av Marxistiska Studenter Stockholm

Tid: onsdag 26 september 18:00
Plats: Stockholms universitet

Marx hade rätt!

Det kapitalistiska systemet är i kris. Den ekonomiska återhämtningen vi upplever idag är svagare än den vi såg på 30-talet. Ingenting är löst.

Högern som i årtionden jublat över och prisat det kapitalistiska systemets slutgiltiga överlägsenhet står handlingsförlamade utan någon lösning. I själva verket gäller det alla som försvarar det kapitalistiska systemet.

Vi har sett både politiska jordbävningar åt höger med Brexit och valet av Trump, men också åt vänster med Corbyn, Melenchon, Podemos, Sanders med fler som kastas fram av massrörelser.

I och med valet har den politiska stabiliteten även raserats här i Sverige. Och den ilska som runt 40 års nedskärningar och försämringar skapat börjar ta sig utryck.

Den kapitalistiska krisen som utbröt för 10 år sen har skakat om hela världen. Idag pekar allting på att vi är påväg mot en ny kris. Men när högerns strateger, ekonomer och debattörer står helt handfallna utan svar samtidigt som den traditionella reformistiska vänsterns ledning med socialdemokratin i spetsen i land efter land kollapsat: finns det då nån som kan ge ett svar på vad som händer?

Ja, Karl Marx förklarade redan för 170 år sedan hur kapitalismen fungerar, med dess inneboende motsättningar som oundvikligen resulterar i kriser. Det är till marxismen vi som vill kämpa mot det kapitalistiska systemet får vända oss.

För att kunna förändra världen måste vi först förstå hur den fungerar. När kapitalismen befinner sig i sin djupaste kris någonsin, har Marx teorier bevisat sig mer korrekta och användbara än någonsin.

På onsdag har Marxistiska Studenter Stockholm möte på Stockholms Universitet ämnet är: Marx hade rätt!

Mötet är öppet för alla!

Plats: Stockholms Universitet
Tid: Onsdag 26 september klockan 18:00
(Klassrum kommer inom kort)

För Facebook-event se här.