Ryska revolutionen 100 år- Fira med oss!

av Revolution (IMT)

Tid: lördag 4 november 13:00
Plats: Viktoriahuset (Hagabion), Linnégatan 21

Ryska revolutionen 100 år- Fira med oss!

Det är 100 år sedan den ryska revolutionen 1917. Då tog de förtryckta massorna för första gången i historien makten i sina egna händer, störtade kapitalismen och påbörjade bygget av socialismen. Detta gör den till den största händelsen i den mänskliga historien.

Hundra år senare har kapitalismen hamnat i en återvändsgränd och blivit ett kolossalt hinder för fortsatt utveckling. Den ryska revolutionen visade att det går att avskaffa kapitalismen, och vår uppgift är att avsluta det den ryska arbetarklassen påbörjade.

Revolution och Marxistiska studenter bjuder in till en dag av revolutionära diskussioner, film och firande, för att lära och inspireras.

☭☭☭☭☭ PROGRAM ☭☭☭☭☭

☭ 13–15: ÖPPET MÖTE: RYSKA REVOLUTIONEN ☭
Under oktoberrevolutionen tog arbetarklassen makten genom sina sovjeter, ledda av Lenins och Trotskijs bolsjevikparti, och upprättade sitt eget styre. Vad kan vi lära av dem i kampen för socialism idag?

☭ 16–18: FILMVISNING: TROTSKIJS LIV [på Hagabion] ☭
Vid sidan av Lenin var Trotskij den viktigaste ledaren för den ryska revolutionen 1917. Efter Lenins död kom han att leda oppositionen mot den framväxande stalinistiska byråkratin i Sovjetunionen. Han kämpade för att bygga marxismens styrkor internationellt tills han mördades av en stalinistisk agent 1940.

Sverigepremiär för denna nya dokumentär producerad av Internationella Marxistiska Tendensen (IMT). Organiseras i samarbete med Hagabion/Folkets bio.

☭ 20–01: PARTY LIKE IT'S 1917! ☭
Fest till minne av och försvar för oktoberrevolutionen. Diskutera och drick öl med andra revolutionärer. Inträde 20 kr. Plats Masthugget, begränsat antal platser och föranmälan. Anmäl dig här: https://goo.gl/forms/56ploHHahE1FvghQ2

Välkommen!
______________________________________________________
Datum: 4 november
Plats: Viktoriahuset (ovanför Hagabion), Göteborg

För Facebook-event se här.