Hands off Katalonien

av Marxistiska studenter stockholms universitet

Tid: onsdag 18 oktober 18:00
Plats: Stockholms universitet, Universitetsvägen 14D, Sal B413

Hands off Katalonien

Det katalanska parlamentets beslut att utlysa en folkomröstning om självständighet den 1 oktober har skapat den allvarligaste konstitutionella krisen i Spanien sedan den demokratin återinfördes 1977. Repressionen från den spanska staten och Rajoy-regeringen i Madrid har fått en motreaktion i form av en massrörelse på gator och torg.

Vad är det egentligen som har hänt? Vad har Spaniens ekonomisk-politiska historia för koppling till utvecklingen? Hur har självständighetsrörelsens klasskaraktär förändrats? Vad har den borgerliga statens natur för inverkan? Vilka riktningar kan kampen ta och vilka reaktioner kan dessa riktningar i sin tur få från spanska statsapparaten?

Det är för att få klarhet i detta som Marxistiska Studenter bjuder in till vårt specialinsatta studentmöte Hands off Katalonien på Stockholms Universitet! Vi ses utanför biblioteket 17:45 – varmt välkomna.

För Facebook-event se här.