Hur krossar vi fascismen?

av Marxistiska Studenter Umeå

Tid: torsdag 21 september 18:00
Plats: S201, Samhällsvetarhuset, Umeå Universitet

Hur krossar vi fascismen?

I en tid av krisande kapitalism har rasistisk politik, hets mot flyktingar och polisrepressioner mot arbetarklassen blivit allt vanligare. Detta har gjort att fascistiska sekter vågat ta för sig mer och mer. Att polisen skyddar fascisterna är tydligt då de gång på gång försvarar deras demonstrationer, trots att de är våldsamma och enligt polisen själva utgör en "säkerhetsrisk". Det är inte första gången detta hot uppstår, det finns många historiska erfarenheter från kampen mot såväl fascisterna i Italien och Spanien, som nazisterna i Tyskland.

Vi måste ta det fascistiska hotet på allvar! Arbetarröelsen måste svara! Därför bjuder Marxistiska Studenter in till det här mötet där vi kommer att diskutera vad fascism är och hur vi kan bekämpa den. Varmt välkomna!

_________________________________________

Mötet anordnas av Marxistiska Studenter. Vi kämpar för en internationell socialistisk revolution. På våra möten diskuterar vi frågor som rör historia, politik, ekonomi och filosofi utifrån ett marxistiskt perspektiv. Du kan enkelt bli medlem när du kommer på våra aktiviteter och det kostar 50 kr/ läsår. Mötena hålls på Umeå Universitet i Samhällsvetarhuset sal S201 och är öppet för alla, även personer som inte är studenter. Du behöver inga förkunskaper för att delta. För frågor hör av dig till Jennifer Österman: 073-934 48 99

Kommande möten med Marxistiska Studenter Umeå:
- 21/9 Vad är fascism och hur bekämpar vi den?
- 28/9 Därför behöver vi en revolution!

För Facebook-event se här.